به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله صفایی بوشهری ظهر پنج شنبه در آئین افتتاحیه نمایشگاه تخصصی صنایع شیلات ایران در محل نمایشگاههای بین المللی بوشهر با تسلیت شهادت امام موسی کاظم علیهالسلام مهمترین و با تقدیر از برگزارکنندگان این نمایشگاه اظهار داشت: در شرایط کنونی هندسه اقتصاد جهان و نظم کلی مدیریت اقتصاد، شیلات و محصولات دریا پایه نقش مهمی در تولید ثروت، سلامت و عرصه گسترش دانشهای پایه دارند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: به همین جهت در حال حاضر یکی از مؤلفههای قدرت در ساختار اقتصادی جهان، شیلات و اقتصاد دریا پایه یا آبزی پایه است.
وی گفت: شیلات در حوزه مدیریت اقتصاد کرانه نقش اساسی در اقتصاد کرانهای دارد که متأسفانه در کشور ما در تولید ناخالص در کل ایران ۲.۷ درصد شیلات در تولید ناخالص ملی نقش دارد در حالی که این میزان در کشورهای دیگر بسیار بالا است به گونهای که تولید ناخالص ملی اقتصاد دریا پایه در ویتنام بیش از ۵۰ درصد است.
وی یادآور شد: این نشان میدهد که ما در مهندسی اقتصاد از دیرباز دارای یک اندیشه قوی بر اساس ظرفیتهای آمایشی نبودهایم و بدین جهت است که در تاریخ همیشه کشورهای مهم جهان به دنبال تسلط و دستیابی به آبراهها و دریاها بودهاند چون باارزش ترین جغرافیای اقتصاد کرانه است.
آیت الله صفایی بوشهری بیان کرد: در دانش اقتصاد جغرافیای کرانه یا اقتصاد دریا پایه و اقتدار اقتصادی دریا محور مقوله ثابت شده تاریخی و فوق العاده دانشی است.
وی گفت: ما در گذشته تولید ثروت، اشتغال، قدرت اقتصادی در فضای ملی و قدرت رقابت بین المللی در حوزه اقتصاد شیلاتی و دریاپایه ضعیف عمل کردهایم.
وی تصریح کرد: برای اثرگذاری در نظم نوین اقتصادی جهان آینده باید خود را در مؤلفه ظرفیتهای آمایشی توسعه و پیشرفت در منابع استراتژیک مانند نفت و گاز و در حوزه دریا تقویت کرد.
وی با اشاره به نقش اساسی اقتصاد کرانهای در نظم نوین آینده جهان افزود: یکی از مهمترین مؤلفههای تأثیرگذار در نظم نوین آینده جهان قدرت در حوزه دریا و سواحل است.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه مدیریت دریاها یکی از مؤلفههای مهم قدرت و نظم نوین جهانی دانست و خاطر نشان کرد: خلیجفارس به عنوان آبراهه تعیینکننده در نظم نوین آینده جهان نقش اساسی دارد.
صفایی بوشهری اضافه کرد: تسلط بر آبراهها حضور در دریاهای بینالمللی و استفاده کارآمد و دانش بنیان از آبراهها یکی دیگر از مؤلفههای قدرت و مقوله مهم راهبردی است که اکنون بر اساس فرمان مقام معظم رهبری نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آبهای بینالمللی حضور مستمر دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: تمام ظرفیتها در عرصه آبزی پروری در ساحل و کرانه و صنایع وابسته به شیلات و فرآوری آبزیان باید مورد استفاده قرار بگیرد.
وی بیان کرد: بر اساس ظرفیتهای آمایش دریا و کرانه باید توانمندیهای این حوزه شناسایی و بهکارگیری شود.
لزوم توجه به اقتصاد دریا محور در تأمین امنیت غذایی
امام جمعه بوشهر، استحصال آبزیان، توسعه صنایع فرآوری و حفظ ظرفیت و ذخایر دریاها را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: استفاده از نوار ساحلی در عرصه آبزیپروری و توانمند شدن در مدیریت بازرگانی اقتصاد کرانهای یک ضرورت است.
صفایی بوشهری با بیان اینکه جهان در آستانه یک بحران تغذیه قرار دارد اضافه کرد: اکنون میز امنیت تغذیه در تمامی کشورهای مختلف د حوزههای امنیتی آن تشکیل شده است که رویکرد تمام کشورهادر آن رشد تولید و پرورش محصولات آبزیان از نظر کمی و کیفی است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: در کنار توسعه صنعت آبزی پروری پرداختن به صنایع تبدیلی، بازاریابی و بازارسازی ملی نیز ضروری است.
ضرورت حمایت از شرکتهای دانش بنیان در حوزه آبزی پروری
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، تصریح کرد: اگر فعالیت ما با دانش، علم و فناوریهای نوین در عرصه اقتصادی دریایی انجام نشود قطعاً دچار عقبافتادگی علمی میشویم.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور یادآور شد: توجه به بازرگانی بینالمللی و تولید محصولات استاندارد جهانی، قدرت رقابت در فضاهای جهانی برای کشورمان فراهم میکند و در این راستا حوزه پشتیبانی و تسهیلات بانکی باید فوقالعاده در خدمت این مجموعههای دانش بنیان و حوزه اقتصاد تولید محصولات دریایی و آبزیپروری قرار بگیرد.
امام جمعه بوشهر بیان کرد: مشارکت بانکها در حوزه تسهیلات با این شرکتها سبب افت فعالیتها و کار میشود لذا از این نظر حمایت از فعالان این حوزه یک ضرورت و اصل است.
وی گفت: باید یک حرکت صحیح دانشی جامع برای حفظ و ارتقا منابع و هم رشد اقتصاد دانش بنیان دریا به خصوص حوزه مدیریت بازرگانی و تأثیرگذاری نظم نوین آینده جهان به ویژه حوزه تغذیه انجام شود.
نظر شما